+31636208914 info@projectboks.nl

Rap workshop Best

Rap workshop Best als een BSO activiteit

De rap workshop Best op een vestiging van een vast BSO klant was een waar creatief spektakel. We hadden een groep van 30 kinderen van alle leeftijden verdeeld over twee groepen. De jongste deelnemers leerde een rap over vriendschap aan de hand van een dansje. De kinderen vanaf 7 jaar gingen aan de slag met het schrijven van hun eigen rap. Met hulp van de workshopleider en de begeleiding werden er toffe raps geschreven.

Deze werden opgenomen in onze mobiele studio die wij naar elke locatie kunnen meenemen. De kinderen vonden het enorm spannend en leuk om het op te nemen en zichzelf terug te horen. De vestiging van de BSO was in de kantine van voetbalvereniging. Het laatste uur zijn we naar buiten gegaan om de videoclip op te nemen. Alle groepen werden weer bij elkaar gevoegd en gingen met zijn allen los op hun zelfgemaakte rap nummer. Helaas mogen we het eindresultaat niet publiceren om privacy redenen van de kinderen. Daarom hebben we wat andere filmpjes om een idee te geven.

Rap workshops en leren samenwerken

Een rap workshop leent zich goed als middel om de groepscohesie te verbeteren en te leren samenwerken. Niks is zo leuk als samen een rap en videoclip te maken. Tijdens de rap workshop Best werden de kinderen opgedeeld in groepjes van vier en uitgedaagd in goede harmonie een rap te schrijven met als onderwerp vriendschap. Ze moeten hierbij in overleg, beslissingen nemen en elkaar helpen.

Leerdoelen voor elke gelegenheid

Per workshop kunnen de leerdoelen van een rap workshop verschillen. Elke workshop bevat de vaardigheden en kennis die horen bij de discipline. De leerdoelen kunnen afgestemd worden op leeftijd, niveau en het gewenste resultaat. Soms wilt een opdrachtgever de kinderen of jongeren lekker los laten gaan. Soms willen zij dat de deelnemers meer leren over samenwerken, een productie maken of de groepscohesie verbeteren. Ook kan er met een rap workshop met thema’s gewerkt worden en bespreekbaar maken op een manier die kinderen aanspreekt.

Een rap workshop is leuk voor iedereen

Bij de rap workshop Best kregen de leerlingen de opdracht smaken een tekst te schrijven met een specifiek thema. Rap is enorm populair onder kinderen en jongeren. Maar volwassenen vinden het ook enorm leuk om een rap workshop te volgen. Onze programma’s zorgen altijd voor een goed resultaat voor iedereen.

Wil jij ook een rap workshop?

Wij geven rap workshops in heel Nederland en België. We nemen alle benodigde materialen mee. De rap workshop kan onderdeel zijn van een cultuurdag, BSO activiteiten en teambuilding activiteiten. Kortom, voor elke gelegenheid, leeftijd en niveau hebben we passende programma’s.

Meer informatie over de rap workshop Best?

Bent u opzoek naar meer informatie over een rap workshop? U kunt dan contact opnemen of naar onze algemene rap workshop pagina gaan door op de link de klikken. U heeft ook de mogelijkheid contact op te nemen via onderstaand formulier. Wij staan u graag te woord om de mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen

15 + 9 =